Kao što sam obećala, postaviću nekoliko sličica. Za sada - samo 4. :)
1. Svušicin preliv za špagete
Citiraćemo Svuš:
"DIJETALNI PRELIV ZA INTEGRALNE SPAGETE
U kipucu vodu staviti sojine ljuspice, posle 2 min ih ocediti.
Na maslinovom ulju izdinstati 1 malu glavicu luka, 800 gr paradajz pelata (onaj paradajz iz konzerve), 1 kasika suvog bio zacina, kasicica origana, morske soli. Dinstati oko pola sata. Pred kraj dodati 3-4 cena protisnutog belog luka, bosiljka, ½ kasicice cilija u prahu, 2-3 kasike maslinovog ulja i dobro ocedjene sojine ljuspice. Promesati i kratko prokuvati. Ako bude pregusto, doliti jos malo kuvanog paradajza.
Ovde sam napisala zacine koje sam ja stavljala, ali sve je stvar ukusa."
Meni je ovaj rezultat olakšao život već nekoliko puta. Brzo, jeftino i jednostavno. Ne znam kakve bi zamerke našli okoreli mesožderi, ali - it works for me. Rezultat je pred vama, pa vidite. Meni je ukus super. :))))
2. Tinina piletina
Citiraćemo Tinu:
Oduvek sam želela da napravim sama testo, pa sam recept našla na netu.
http://www3.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/9/324/Testo-za-njoke-gnocchi
Recept je dobar! Naravno, ne sme se zaboraviti zbog čega je sve dobar YT.
Ja nisam baš najveći talenat, ali nije strašno.
Sad bi se neko zapitao zašto Lajka mesi testo, kad njoki mogu da se kupe u samoposluzi za 100 kinti. Da, ali ovako i osetiš taj krompir.
4. Najbolja bela čorba.
Recept za ovu čorbu sam našla prvo u jednom časopisu, a kasnije i na netu. Pravila sam belu čorbu na više načina, ali ovo je za mene otkrovenje. Kad ovu čorbu napraviš, ona je sve što ti treba za ručak (uz parče meka 'leba). http://www3.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/8/2182/Bela-corba
Ja sam recept malo promenila, pa stavim celu veliku papriku i celu pavlaku. To izgleda ovako:
Toliko za sada, nastavak sledi kad kuvarica ne bude lenja. :)
Stiže i dodatak! :(((
Prvo nešto od zdrave hrane!
Ovo su pohovani sojini odresci i spanać koji je pomešan sa sitnim sirom. To je malo kaloričnija varijanta, ali nije strašno.
E, sad nešto neviđeno masno i kalorično!
Kifle stižu u nedelju! Poslužite se. :)
Nije nedelja, ali stižu. Ima nepravilnih oblika, ali još uvek sam početnica. :)
1. Svušicin preliv za špagete
Citiraćemo Svuš:
"DIJETALNI PRELIV ZA INTEGRALNE SPAGETE
U kipucu vodu staviti sojine ljuspice, posle 2 min ih ocediti.
Na maslinovom ulju izdinstati 1 malu glavicu luka, 800 gr paradajz pelata (onaj paradajz iz konzerve), 1 kasika suvog bio zacina, kasicica origana, morske soli. Dinstati oko pola sata. Pred kraj dodati 3-4 cena protisnutog belog luka, bosiljka, ½ kasicice cilija u prahu, 2-3 kasike maslinovog ulja i dobro ocedjene sojine ljuspice. Promesati i kratko prokuvati. Ako bude pregusto, doliti jos malo kuvanog paradajza.
Ovde sam napisala zacine koje sam ja stavljala, ali sve je stvar ukusa."
Meni je ovaj rezultat olakšao život već nekoliko puta. Brzo, jeftino i jednostavno. Ne znam kakve bi zamerke našli okoreli mesožderi, ali - it works for me. Rezultat je pred vama, pa vidite. Meni je ukus super. :))))
2. Tinina piletina
Citiraćemo Tinu:
"Slijedi:Piletina u kariju
(jel'ti ono rece da volis ljuto?)-ovo nisam pravila,ali probaj ti,pa nam reci utiske.Idemo:
1 kg.bijelog pileceg mesa
svijez persun,so po potrebi,bijeli biber
1 kasicica karija
2 k. vegete,ili zacin "C"
2 kasike meda
1 soljica maslinovog ulja
celerov list
Bijelo meso izlupati,i poredjati u siri sud.Zatim pospi sa krijem,persun,vegeta,so ,b.biber,list celera,maslin.ulje,i na kraju dodati med.Sve izmijesti i ostavi da odstoji jedan sat.Poslije toga przi u tiganju i sluzi toplo.Prilog po volji,tj.ukusu,npr.zelena salata,kis.pavlaka,ili riza,sta volis.Ovako pise u receptu,ali nesto kontam,ti sve ove sastojke mozes zajedno smuckati,to je kao marinada,pa onda preliti meso,a ne sve jedno po jedno. Guten Apetit!"
(jel'ti ono rece da volis ljuto?)-ovo nisam pravila,ali probaj ti,pa nam reci utiske.Idemo:
1 kg.bijelog pileceg mesa
svijez persun,so po potrebi,bijeli biber
1 kasicica karija
2 k. vegete,ili zacin "C"
2 kasike meda
1 soljica maslinovog ulja
celerov list
Bijelo meso izlupati,i poredjati u siri sud.Zatim pospi sa krijem,persun,vegeta,so ,b.biber,list celera,maslin.ulje,i na kraju dodati med.Sve izmijesti i ostavi da odstoji jedan sat.Poslije toga przi u tiganju i sluzi toplo.Prilog po volji,tj.ukusu,npr.zelena salata,kis.pavlaka,ili riza,sta volis.Ovako pise u receptu,ali nesto kontam,ti sve ove sastojke mozes zajedno smuckati,to je kao marinada,pa onda preliti meso,a ne sve jedno po jedno. Guten Apetit!"
Recept je super! Samo sam ja to malo jače začinila, tj. zaljutila. Preporučujem. Inače, med ne čini ovu piletinu slatkom, naaaaraaavno. Ali, čini je izrazito sočnom. Njam!
Oduvek sam želela da napravim sama testo, pa sam recept našla na netu.
http://www3.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/9/324/Testo-za-njoke-gnocchi
Recept je dobar! Naravno, ne sme se zaboraviti zbog čega je sve dobar YT.
Ja nisam baš najveći talenat, ali nije strašno.
Sad bi se neko zapitao zašto Lajka mesi testo, kad njoki mogu da se kupe u samoposluzi za 100 kinti. Da, ali ovako i osetiš taj krompir.
4. Najbolja bela čorba.
Recept za ovu čorbu sam našla prvo u jednom časopisu, a kasnije i na netu. Pravila sam belu čorbu na više načina, ali ovo je za mene otkrovenje. Kad ovu čorbu napraviš, ona je sve što ti treba za ručak (uz parče meka 'leba). http://www3.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/8/2182/Bela-corba
Ja sam recept malo promenila, pa stavim celu veliku papriku i celu pavlaku. To izgleda ovako:
Toliko za sada, nastavak sledi kad kuvarica ne bude lenja. :)
Stiže i dodatak! :(((
Prvo nešto od zdrave hrane!
Ovo su pohovani sojini odresci i spanać koji je pomešan sa sitnim sirom. To je malo kaloričnija varijanta, ali nije strašno.
... SLANA TORTA... + MIMOZA
I da postavim i ono siroče od torte. :(((
Kifle stižu u nedelju! Poslužite se. :)
Nije nedelja, ali stižu. Ima nepravilnih oblika, ali još uvek sam početnica. :)
Joj,vidi-"Tinina piletina".Joj,sto volim "mladu piletinu",he,he,he!Pa sam jos i citirana-znaci kao domacica sam ispunila ili dobila "bonus".Lajka,sve je ovo "sala-mala",drago mi je da je sve ispalo dobro i ukusno,sto je najbitnije.Da,te "cake"sa medom-meni je prvi put zbunilo,kada sam isto nesto pravila sa mesom a spominjao se med,kao "na sta ce to da lici",ali daje stvaro dobar smek!
ОдговориИзбришиVeoma sam knap sa vremenom ovih dana,ali cu bijelu corbu da pravim.I probala sam ono sa tikvicama od Swoosh.Veoma ukusno.
Citala sam vas ovih dana djevojke-film cu da pogledam kada se vratim,knjige cu sada da kupim,pa polako...volim kada mi se nesto perporuci od ljudi cije misljenej cjenim!
Lomi,recepti sa kvarkom su kopirani,tvoje preporuke vaze kao ove od djevojaka,znaci,probat' cemo i to!Jbg,kako sam krenula sa "probama"ima do ljeta da nabacim koje kilo!
Svaka cast, kuvarice!!!
ОдговориИзбришиNapikirala sam onu belu corbu, to mi je sledece u planu :)
Ja mislim da je bas super sto pravis njoke. Sta ima veze sto ima da se kupi gotovo? Ako cemo tom logikom, onda imas i supu u kesi da kupis, i gotove kolace, i one grozomorne salate u plasticnim casama. Izes ga, pa valjda ima neke drazi i u domacoj kujni!
Samo tako nastavi, odlicno ti ide :)
Jao, da li ste i vi probali one grozne salate??? Ja sam veeeliki obožavalac salata i 2-3 puta sam kupila to đubre! Maaajko! Nije mi jasno zašto sam se glupirala, nisam ja baš toliko smotana, umem sve te salate sama da napravim. Čak, većinu tih salata čovek sam najbolje napravi jer savršeno zna šta se dopada i ukućanima i njemu. Videću šta ću za predstojeće praznike praviti mojima, za rođus moram praviti tortu, ali onu s plazmom i bananama, nisam spretna sa korama. Pokušala sam jednom da ih pravim, u srednjoj školi, loše su bile. Skoro sam pravila kifle posle dužeg vremena. Testo nije bilo dovoljno slano, ali je to bila jedina mana. Iznenadila sam se, mislila sam da će biti grozno. :)))
ОдговориИзбришиImam savrsen recept za kiflice, nema sanse da ne uspeju. Kucam ti sutra, sad mi malo pada glava :))
ОдговориИзбришиKIFLICE SA PUTEROM
ОдговориИзбришиZagrejati 3 dcl mleka (da bude mlako), dodati 1 kasicicu secera i 1 svez kvasac. Ostaviti 10-15 min da uskisne.
Pomesati uskisli kvasac sa 150 gr omeksalog putera (sobna temperatura), 1 celim jajetom, 1 kasicica soli i polako dodavati oko 650 gr brasna.
Umesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti oko 30-40 min da se udvostruci (na toplom mestu, gde nema promaje).
Podeliti na 3 jufke, razvaljati oklagijom na pobrasnjenoj podlozi u obliku kruga. Svaki krug seci na 8 delova (ukupno se dobije 24 kiflice).
FIL ZA PUNJENJE KIFLICA: pomesati 1 celo jaje, 200 gr sitnog svapskog sira, 100 gr sitno iseckane sunkarice, origana po ukusu i soli (oko 1 kasicise).
Kiflice puniti ovim filom. Odgore premazati zumancetom pomesanim sa 1 kasicicom pavlake ili malo jogurta ili mleka (da se lakse maze). Peci u plehu podmazanom margarinom (ili papir za pecenje, jos bolje), u rerni zagrejanoj na 200 C.
Devojke, ove kiflice su divne. Ubedljivo najbolji recept, a probala sam ih nekoliko. I uvek uspevaju. Lajka, ako budes pravila za rodjus - neces se obrukati :)
Zaboravila: ja odgore kiflice pospem susamom. Moze i kimom, ko voli, ili krupnom morskom solju (ali onda sve manje osoliti)
ОдговориИзбришиSli;an je i moj recept, samo što sam ja mešala ulje u testo, a ne margarin. Probaću ovako. Samo, treba mi dupla količina. Kifle odu, ni ne primetiš, odlete... Moram još nešto spremiti, ne smeju gosti da ostanu gladni. :))))
ОдговориИзбришиSpremaj onu pitu sa slaninom od Swossh.Ukusom "ubija",a kolicinski je bas izdasna.Neces se pokajati,probaj!Ja cu veceras da ti kucam jos nesto iz "Tininih kucnih carolija"(kujne),posto me nece biti neko vrijeme ,da ispunim "normu",he,he!
ОдговориИзбришиImam jedno pitanje za vas:kada si klikne gore na link od "bijele corbe",paznju mi je privukao naslov,"Kako da izbacim vegetu"-pitanje postvila jedna citateljka(rublika najnovije diskusije),pa trazi savjet kojim bi zamjenila vegetu,posto,pazi sad,u vegeti,zacinu "c",supama iz kocke i sl.ima kao sastojak MSG(monosodium glutanat),koga je ona a i vecina citateljki nazvala "tihim ubicom".Jebote,zbunilo me kroz,prvi put cujem,a vegetim i koristim zacin "c",otkad sam pocela da kuham.Da li ste vi djevojke cule nesto o tome,zanima me vase misljenje,jer nije mi svejedno da nekog "ubicu"redovno sipam,i serviram familiji.Zbunilo me stvarno,ali bas...
Nikad čula. Koristim vegetu najnormalnije. Mislim da mi je keva rekla da je vegeta opasnija od soli za one sa visokim pritiskom.
ОдговориИзбришиJa sam cula to za Vegetu. Ne bas konkretno za MSG, ali ono sto i Lajka - da je opasnija od soli. Sad opet kuvam sa Vegetom, ali dok sam bila na dijeti uzimala sam u prodavnicama zdrave hrane suseni bio zacin od povrca. To je samo seckana suva sargarepa, pastrnak i slicne stvarcice. Poprilicno je bljutavo, ali dodajes morsku so u hranu. Tako dobijes efekat slican Vegeti.
ОдговориИзбришиMada, ja nisam bila odusevljena. Nikad ne znas koliko treba staviti toga, koliko soli. Sa Vegetom sam ispraksanija. A i licno mi je ukusnije sa Vegetom.
Kupi malo tog zacina, pa isprobaj, mozda se brzo naviknes. A da je zdravije, zdravije je, sto puta :)
Ok.cure moje!Malo sam i guglala,to u vezi MSG,kazu stvara "ovisnost"o tom ukusu.Guraju ga u sve i svasta,pa i u cips,koji ponekad "mlatanem"-onaj sa paprikom(jel'pisao Lomi kako Svabe imaju dobar cips,ili je samo propagirao zdravu hranu)?Mmmm,cips,"udara"mi ceznju!Znaci ovisna sam,i o vegeti,a kad 'ocu da se razmazim,malo cipsa,malo 'ladnog piva...eh!Kako zivot umije biti jednostavan i lijep!Dobro..pazi sad:
ОдговориИзбришиTinine ideje za Lajkin rodjendan(skromnog li naziva):
zgodno za kolicinu,brzo i lako se sprema,moze i Lajko "ravnopravno"da ucestvuje(pa za tvoj rodjendan je ,jel tako,trep-trep).
Kupiti pakovanje lisnatog tijesta,kada se odmrzne,tijesto razvaljti i sjeci na kvadrate,a puniti,cim ti "dusa iste"ili, ukus.Ja naprimer ubacim u "secka",salamice,dve vrste(koje volim),pa onda sira(kackavalj,trapist po izboru),od "oka"(sad cete mi ga vas dve da izvadite kasikom,zbog takve mjere) pavlake,i majoneze(tako da dobijena smijesa kojom ces mazati l.tijesto bude gusta,da prilikom pecenja u rerni ne curi).Pa sam znala u neke nasjeci kiselih krastavcica,a u drugi dio,sampinjoni,ili samo ona smijesa koja ti je osnova.Zgodno ovo l.tijesto,"trista djavola"mozes gurati u njega,trpi sve.Premazes sa zumancetom od jaja.Mozes i to posuti sa malo susama.Sluziti toplo ,a nije lose ni kada se ohladi.Ovaj,naravno da one kvadrate moras zarolati,kao rolnice(meni tako najlakse)Obavezno krajeve dobro zatvoriti,malo viljuskom stisnuti.
Stapici
Kruh isjeci na stapice,oko 2 cm.i prepeci,prosusiti u rerni(stavis ga na onaj papir za pecenje).Svaki stapic obmotas komadima salame,praske sunke,sunke:mozes isjeci,tanje,stapice od kackavlja pa motati,stapic kruha i sira zajedno,sa salamom.Mozes u neku cinijicu sipati majonezu,da se "umace"ili neki sos.
...nastavak slijedi...
Kontam ja(,otkud Swoosh ovakvi "mrak"recepti.I "otkrih tajnu veeelikee moci".Elem,nasa Swooshica radi u kolektivu od 100.dusa,od kojih je jedno 90% zenskadije.Pa ti to pomnozi sa slavama,rodjendanima,Bozicima,Uskrsima,vjencanjima,"povisicama plate"(malo crnog humora,sory),i svim mogucim i nemogucim razlozima da se nesto spremi,i donese u kolektiv na "probu".Vidis ti moja Lajka!A sta cu ja "crna",kakav recept da dobijem od Njemica,a?Neka nama zivi,kuva i sprema Swooshkin kolektiv jos dugo,a sa njima komsinice,i postene duse,koje nevaraju na receptima.
ОдговориИзбришиA onaj" nastavak slijedi" sutra...
Vrh recenica-"premazati zumancetom od jaja"...Ajoj!Da i ja napisem-CCCDDDDDD:
ОдговориИзбришиJeste, Tina, rad u veeelikom zenskom kolektivu ima i svoje dobre strane: fuljas recepte, savete o odrzavanju domacinstva, gajenju dece... :)Ali zavisi u kakvom sam raspolozenju, nekad mi te price prijaju, a nekad me smore najstrasnije :)
ОдговориИзбришиIpak mislim da sam najvise dobrih recepata pokupila na Internetu. Bilo je tu i svakakvih brljotina, ali bilo je i vrhunskih, pa ko se ne plasi isprobavanja moze svasta da nauci :) Onda recepte koji su mi dobri prepisem u svoju svesku, da imam za dalje. A koji nisu dobri, ignorisem :)
Домаћице, срећан ти рођендан!
ОдговориИзбришиП.С.: Ваљда нисам омашио датум...
Hvala. :)))))
ОдговориИзбришиJoj,stvarno ti rodjendan!!!(sad sam trazila po "Horoskopijadi").E pa Tanja,nek'si mi ziva i zdrava!Kako se samo Lomi lijepo sjetio...
ОдговориИзбришиE,pa ,naravno nesto "muzicko":
http://www.youtube.com/watch?v=0Ur0cS4ZIqs
a ovo bi "sigurno"narucio Lajko(ako vec nije):
http://www.youtube.com/watch?v=HCv0s_YmUkw&feature=related
Dobru ti zurku zelim!
...i ako nesto od klope ostane,donesi u kafanu...
Happy birthday, darling!
ОдговориИзбришиHvala, devojke! Meni gosti dolaze u subotu, a ja večeras idem sa Lajkonijem u provod. :DDDD
ОдговориИзбришиSrecan rodjus Lajka i od mene!!!
ОдговориИзбришиJa imam najbolji recept za plazma tortu sa evrokremom.Kad me ne bude mrzelo iskucacu vam recept! Mnogo je dobra.
Swoosh, onaj tvoj film mi se skidao 5 dana. Skinula sam 5 drugih u medjuvremenu. Sad cu dapogledam pa ti javim utiske.
Odgledala. Swoosh, mogu ti reci da mi se film bas dopao. Wonderful.
ОдговориИзбришиE bas mi je drago za film, po mom misljenju jedna od najlepsih ljubavnih prica koje sam gledala. Podelila sam svim drugaricama da gledaju.
ОдговориИзбришиNe znam samo zasto ti se tako dugo skidao? Ja sam ga skinula preko "btjunkie" za pola sata max.
Sad sam nesto u fazonu gledanja filmova. Uhvati me tako period kad mesecima ne gledam nista, a onda navalim na po 2 dnevno, kao sumanuta. Vazda sam nekih naskidala, sebi za dusu, da gledam bez Svuska jer se on nervira. Kaze da ja gledam filmove u kojima se nista ne desava, samo sede na kaucu i laprdaju :) A jeste tako :)
Hocu neke preporuke. Iskopajte iz malog mozga, ne moraju biti najnoviji oskarovci i ludila. Posle prolecnog raspusta cu biti na bolovanju, moracu da lezim, pa da prekratim vreme. Smisljajte :)))
Narode, kad smo vec u kujni, da proverim da li gledate na TLC emisiju "Masterchef"? Oni kuvari-amateri sto se takmice? Ide svakog cetvrtka u 20h, mislim da ni jednu nisam propustila, potpuno sam se navukla. Sad je takmicenje pri kraju, ostalo ih je jos 6 i skroz se zakuvalo.
ОдговориИзбришиInace imam problem sa gledanjem emisija tog tipa. Vezem se za ljude koje niti poznajem niti su mi vazni, ali kad napikiram favorita nerviram se kao da je neko moj. Juce ispao neki debeljko, rastuzila sam se najstrasnije.
Sad ću reći Milanu da mi skine film. :))) Na njegovom kompu sve ide brže. Jaaaaooo, devojke, mj radni dan nije još ni počeo, a već sam umorna... Išla u Tempo, pa plaćala račune... Sad treba da pravim tortu, pa slanu tortu, pa mimozu i... Mislila sam da večeras umesim testo za kiflice, pa da stavim na led... Šta vi mislite, da li je to pametno? Treba i da radim nešto u vezi sa naukom danas. :))) To ću u ponoć.... I da sredim stan. Javljaću vam kako mi ide. Ne gledam tog mastera, gledam "Dođi na večeru", ali to je počelo da me nervira... Tu svako veče spremaju večeru i daju ocene, pa na kraju nedelje pobednik dobije oko 100 evra. Ali, čula sam da je taj "Masterchef" najbolja emisija tog tipa. Verovala, Svuš, ili ne, baš sam u taksiju razmišljala o tome kako vas nisam pitala da li gledate te emisije sa kuvanjem. Mene je razočarala emisija "Dođi na večeru" zato što ima tako grozih ljudi. Neverovatno je kakvi su alavci, za tih 100 evra su spremni na svakakve pakosti.
ОдговориИзбришиMimoza i slana torta su dobro prošle, sad čekam da mi se ohladi puding... Jbt, ja sam od pripreme kolača ili najjednostavnijih torti POTPUNO operisana. Ne umem da umutim margarin, a nisam sigurna da li smem da ga topim... Valjda smem !!!???? :((((
ОдговориИзбришиSwoosh, ja sam skidala preko e-mule, sad sam downlodovala taj btjunkie, pa cu vidjeti koliko je bolji.
ОдговориИзбришиJa ti preporucujem Rabbit hole i Stardust ( to sam skoro gledala) ukoliko nisi gledala. Ako mi padne na pamet jos neki, kucam ti.
Gledala Rabbit hole, i zadovoljna sam. A volim i Nikol Kidman, po meni je ona najlepsa zena Holivuda (u stvari, bitka je neizvesna sa Misel Fajfer). Skinucu Stardust. Ako se setis jos necega, javi:)
ОдговориИзбришиA za Lajku sledece: margarin drzi na sobnoj temperaturi ako ga mutis u filove, tako je najlakse. Za topljenje nisam sigurna. I znas za onu foru da obavezno fil mora biti potpuno hladan ako u njega dodajes muceni margarin. Inace curi kao luuudooo :))
ОдговориИзбришиJedna moja koleginica je drzala testo od kiflica u frizideru. Kaze kad ga stavis u frizider onda prekidas taj proces narastanja, samo ga dobro prekrijes onom providnom folijom da se ne osusi i bude ok. Ja nisam probala i ne smem da garantujem, pogotovo zato sto je rodjus. Mozda ipak bolje da ga umesis sutra ako se uklopis vremenski, da ne rizikujes. A ovo sa friziderom probaj u "veceri za dvoje" - ti i Lajko nekog obicnog dana.
Ne gledam "Dodji na veceru". U stvari, probala sam par puta pa su me nesto nervirali, mozda sam losu ekipu zatekla.
Torta je ispala horor. Plazma, fil... Dobro... Piškote... fil... Dooobrrroooo! Banane, fil, plazma... Krenulo sve da se razvlači po zvonu, da se raspada... Ako ste gledale Diznijevu "Uspavanu lepoticu", setite se one torte na spratove koju pravi jedna od vila... E, takva je bila moja torta. Na kraju sam stavila gomilu šlaga i "dekorisala". Sad izgleda tek blago smešno. Postaviću vam sliku. Nadam se da će moći da se seče, da neće biti ozbiljnih problema. :(((
ОдговориИзбришиEvo, dorađen je blog, ima i novih sličica... Skrolujte gore! :)))) Nisi gledala Stardust, Svuš? Znaš li ko igra glavnu zloćku? :))))
ОдговориИзбришиMislim da ce te Stardust oduseviti, Swoosh, sto bi rekla Lajka, glavna zlocka je odlicna. Preporucujem filmove: The Others, Atonement, 21 grams, Cheri( 2010)- u pitanju je opet gore pomenuta zlocka. Mogu ti reci da me je odusevio Black swan, ako nisi gledala, obavezno! Preporucujem dalje: Changeling, Prekinuti zagrljaj, Newe York I love you, Crossing over, Good guy(2010), Beatiful Kate. Zasad dovoljno! :)
ОдговориИзбришиNe sviđa se Svušici "Labud". :)))
ОдговориИзбришиVidi ti samo kuvarice!Slike su bas ok,ja sam gledala jednom sta radi profi tim,snimao se katalog hrana,pice(pivo),i sl.Toliko je bilo ljudi,kao da je reklama sa manekenkama...recimo,oko piva,posebno su pravili pjene,kada se sipa u casu,ili,sa nekim gasom, neka cuda,da se casa "orosi"kapi,ma citava nauka!
ОдговориИзбришиLajka,falio ti samo carobni stapic,za tortu!Nisam do sad pisla,ali ja znam sve te crtace sto ponekad spomenes,ili oni linkovi djec.pjesmica.Znas onaj Hypo,sa psom,koji plese...e,taj "ples"smo moja cica i ja skidale skoro,koja zurka!
Hypatija,priVati se posla(sto kazu babe),samo hrabro cura!
Djevojke,da sad ne lagim,falit'ce mi ovo caskanje u kuhinji!Pozdrav!
Uuuuu, Lajka ovo sve izgleda tako njami, sad bih skoknula do Novog Sada, bas sam gladna. :))))
ОдговориИзбришиStvarno, Lajka, Tina je potpuno u pravu. Slikaju nam tamo neku hranu koju su pravili profi kuvari, trudilo se 10 ljudi oko nje, slike slikali profi fotografi, obradili malo u fotosopu, i nama dali u zadatak da nam bude isto takvo! E, pa, ne moze, sve i 4 ruke da imam.
ОдговориИзбришиTvoja hrana deluje ukusno, deluje domace, deluje da se nije stedelo na materijalu, deluje da se pravilo k'o za sebe, i ja nemam tu nikakve primedbe. A ona slana torta bi mi prva nastradala sad :)
Javi sta su rekli gosti za klopu?
Hypatia, super si. Neke sam filmove gledala, neke i nisam , sad cu sve sto nisam da poskidam i da imam spremno kad zafale :)
ОдговориИзбришиMogu vam reci da jedva cekam malo na bolovanje, pun mi kufer posla vec. I jedva cekam da me Svusko malo posluzuje :))) Samo je maler sto radi do 5-6 popodne, pa nece moci ceo dan da mi bude na usluzi :))
Lajka, hrana zaista izgleda ukusno, ne brini.
ОдговориИзбришиSwoosh evo jedne male zanimacije, online gledanje serija. Ovdje mozes da pronadjes sta god te zanima. Ja preporucujem The Big Bang Theory, How I met your mother, Samantha Who.
http://www.free-tv-video-online.me/internet/
Sve je bilo odlično, a kifle su planule!!!!
ОдговориИзбришиStigle i kifle. Ovaj naslov će uskoro biti neprimeren. :))))
ОдговориИзбришиEj, super izgledaju!!! Ni meni nesto nece da budu sve iste :) Kad vidim na slikama kako ih zene prave, sve iste kao iz modle, a meni ne mozes naci ni dve iste u celom plehu :)
ОдговориИзбришиJbg, bitno da su ukusne, tako se ja tesim :))
Ma, dok izgleda jestivo, sve je OK. Žao mi je što ih nisam probala dok su bile tople. :((((
ОдговориИзбришиNisam te pitala odavno kako napreduje skidanje kilograma? Jesi li jos na dijeti?
ОдговориИзбришиTokom aprila i nisam bila na dijeti, ali sam skinula neke kilograme zato što sam se, eto, hranila kako treba nekako nesvesno. Sad treba opet da se bacim na dijetu, ali čekam da mi ova boleština popusti.
ОдговориИзбришиМа само ти удри по овим дијеталним кифлицама и нема глава да те боли! :)
ОдговориИзбришиDanas ću praviti onu Tininu piletinu. Već stoji u medu i začinima. :)
ОдговориИзбришиKakva je bila piletina, bas me zanima?
ОдговориИзбришиNama je snajka jednom pravila neka pileca krilca koja su se isto marinirala u medu, mislim da se to zove Terijaki piletina (nisam sigurna, a ne znam ni kako se pise ispravno). Meni je bilo lepo, ali moj brat i Svusko su bili ocajni - ni slano, ni slatko; kad su zavristali "sta je ovoooo????" :)
Bas me interesuje kako je kod vas proslo?
Piletina je super. Ne oseća se slast meda ni najmanje, samo je onako sočna, taman kako treba. Piletina često može biti suva, ali ova nije. Ova je taman. Prste da poližeš.
ОдговориИзбришиKuvar'ce,ala si se uljenila,uuuuuuu...Jeli Lajka,tamo se "meces"za PR.a ovde,u kujni,sve po starom?!C,c,c...Ja ocekivala,sta ocekivala,jos malo se "prepala"da cu da ispustim najmanje dva nova bloga,a ti ni novu sliku da stavis?Aaaa,ima dupe da ti "pomjerim".Samo da poplacam racune,ispeglam tri masine vesa,procitam gomilu mejlova,pa zakazujem "dvoboj-ciscenje"u kujni!Swoosh ce opravdano da "izostane"tj.moze da navija,posto su je izbocali svu zivu,a i sa onim hormonima,bolje da se ne dira.
ОдговориИзбришиMa, od ove silne drame sam strašno popizdela, pa sam zanemarila kuhinju. :((( Izbacujem uskoro nešto, obećavam. Pošto je drame bilo dosta, mislila sam da se bacim na neku zajebanciju, pa će sledeći tekst biti totalna sprdnja... A i ovi do sada su bili. :DDDD
ОдговориИзбришиI ovde su nestali neki komentari.
ОдговориИзбришиKuvarice, bas si se ulenjila! :)
ОдговориИзбришиAli razumecemo te; kad je covek bolestan, ni do ceg mu nije :)
Ja ti zelim da brzo ozdravis, pa da uletis u kujnu puna entuzijazma.
Nisam dugo dugo nista kuvala. Ovih dana mi je keva donosila i dorucak i rucak, pa sam se malo i ja ulenjila i opustila. Koristim situaciju - sad sam trudna dok se ne dokaze suprotno, pa izvoljevam i mazim se :)
A i da se pozalim malo na Svuska - mislila sam da ce biti usluzniji. Mislila sam da ce biti ono "kud ja okom, on skokom", ali ne da se on...Ponekad mi ponesto doda, ali slabo je to. Ja mu kazem pre neki dan da cu da ukljucim masinu, a on da rasiri ves na terasi. A on, ko iz topa : "a sto ti ne rasiri mama kad dodje?" Kad ga nisam bacila sa iste. Najvise me je iznervirala zamenica "TI" u celoj recenici. Kao da samo meni siri ves!!! Par puta sam dolazila na ideju da stvarno operem samo svoj ves, da samo sebi skuvam rucak u serpicu, ali...prodje me volja za takvim ponasanjem brzo, nemam zivce da se prepucavam. Nikad nisam ni imala.
Da cujem kako vasi muskarci ucestvuju u zajednickom zivotu? Kakve su njihove obaveze? I da li izvrsavanje istih tece glatko?
Mogli bismo da prenesemo sledeću priču u sledeći tekst, evo počinjem sad, obećavam.
ОдговориИзбриши